Ingredienti
250 g sviesta
2 sarkanie sīpoli (nomizoti, sagriezti plānās ripiņās)
2 ķiploka daiviņas (nomizotas, smalki sakapātas)
2 tējk. augu eļļas
neliela buntīte svaiga timiāna (lapiņas atdalītas un noskalotas karstā ūdenī)
1 kg vistu akniņu
100 ml brendija vai konjaka
sāls
melnie pipari, svaigi malti
Rezultāts: 3 vidēja izmēra bļodiņas
Gatavošana
Uzkarsē pannā eļļu, pievieno sīpolus, ķiplokus, timiānu.
Apmaisot cep uz lielas uguns, līdz sīpoli mīksti un sāk brūnēt, pievieno vēl nedaudz eļļas un liec klāt vistu akniņas.
Apcep uz nelielas uguns 6–8 minūtes, līdz tās ir gandrīz gatavas, bet vidū vēl sārtas.
Pievieno aknām brendiju vai konjaku un ļauj tam novārīties. Pa šo laiku arī aknas būs gatavas. Ir svarīgi tās nepārkarsēt, lai pastēte izdotos gluda un zīdaina.
Liek visu virtuves kombainā un maļ, līdz masa ir viendabīga. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, rēķinoties, ka tie būs mazāk jūtami, kad pastēte atdzisīs.
Sagriež sviestu gabaliņos un, turpinot malt, liek to klāt masai, sagaidot, kad iepriekšējais gabaliņš iestrādāts. Kad viss sviests būs pievienots, masa kļūs gluda un spīdīga.
Nogaršo, pievieno vēl sāli un piparus, ja nepieciešams, un turpina malt vēl pāris minūtes. Ja vēlas pastēti pilnīgi viendabīgu, izberž to caur smalku sietu.
Pilda bļodiņās, pārklāj ar cepamo papīru tieši uz pastētes virsmas, lai tā neapkalstu, un liek atdzist vismaz 1 stundu.
Avots: http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/uzkodas/recipe.php?id=6563 |