Sveicināti Viesis | RSS
Piektdiena
26/12/2025, 12:43
My site
Sākums Receptes Reģistrācija Ieeja
Vietnes izvēlne

Ieejas forma

Kategorijas iedaļa
Uzkodas [1]
Zupas [2]
Otrie ēdieni [13]
Zivju ēdieni [1]
Miltu izstrādājumi [1]
Salāti [4]
Saldie ēdieni [4]
Konservi un ievārījumi [0]
Dzērieni [0]
Marinādes un mērces [2]
Slaidumam un enerģijai [2]

Meklēšana

Sākums » Raksti » Saldie ēdieni

Siera kūka
Ingredienti:

800g - 1kg siera Philadelphia (bez garšas)
1 bundžiņa kondensētā piena ar cukuru
300g cepumu Selga (parastie)
2 olas
20-30 g želatīna (ja kūku necep)
100g sviests (ja vēlas stingraku pamatni, var likt 170 - 200g)
Jāņogas vai citas ogas pēc izvēles

Gatavošana:

Cepumus saberž sīkos gabaliņos (pavisam miltus taisīt nevajag). Saberztos cepumus sajauc kopā ar ūdens peldē izkausētu sviestu, sanāk līdzīgi kā drumstalas.

Tortes formā liek cepumu/sviesta masu un kārtīgi piespiež. Formu ar sviestu smērēt nav nepieciešamība.

Pēc tam pagatavo siera masu: bļodā liek 4-5 paciņas Filadelfijas siera, kondensēto pienu (visu bundžu), olas. Ar mikseri visu kārtīgi sajauc. Ja nevēlies kūku cept, tad želatīnu uzbriedina, izkausē un atdzesētu piejauc klāt masai. Ja kūku cep, tad želatīns nav nepieciešams.

Gatavo siera masu lej virsū cepumiem.
 
Ja kūka tiek cepta cepeškrāsnī, tad jāliek cepties 180-200 grādos 30 - 40 minūtes. Pirmās 15 minūtes cepeškrāsni nedrīkst vērt vaļā. Kad kūka gatava, tad dekorē ar jāņogām un pasniedz ar vaniļas saldējumu.
 
Ja kūku necep, to ir jāliek ledusskapī, lai sastingst, pēc 15 minūtēm liek virsū jāņogas un atstāj vēl ledusskapī nostāvēties vismaz uz 3 stundām.
Kategorija: Saldie ēdieni | Pievienoja: ofe (24/05/2010)
Skatījumu skaits: 1842 | Birkas: siera kūka | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Vārds *:
Email *:
Kods *:
Mūsu aptauja
Ja glāzē ir līdz pusei ieliets ūdens, tad tā ir:
Atbilžu kopskaits: 130

Vietnes draugi

Statistika

Kopā Online: 7
Viesi: 7
Lietotāji: 0

Copyright MyCorp © 2025
Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz