Ingredienti:
800g - 1kg siera Philadelphia (bez garšas) 1 bundžiņa kondensētā piena ar cukuru 300g cepumu Selga (parastie) 2 olas 20-30 g želatīna (ja kūku necep) 100g sviests (ja vēlas stingraku pamatni, var likt 170 - 200g) Jāņogas vai citas ogas pēc izvēles
Gatavošana:
Cepumus saberž sīkos gabaliņos (pavisam miltus taisīt nevajag). Saberztos cepumus sajauc kopā ar ūdens peldē izkausētu sviestu, sanāk līdzīgi kā drumstalas.
Tortes formā liek cepumu/sviesta masu un kārtīgi piespiež. Formu ar sviestu smērēt nav nepieciešamība.
Pēc tam pagatavo siera masu: bļodā liek 4-5 paciņas Filadelfijas siera, kondensēto pienu (visu bundžu), olas. Ar mikseri visu kārtīgi sajauc. Ja nevēlies kūku cept, tad želatīnu uzbriedina, izkausē un atdzesētu piejauc klāt masai. Ja kūku cep, tad želatīns nav nepieciešams.
Gatavo siera masu lej virsū cepumiem.
Ja kūka tiek cepta cepeškrāsnī, tad jāliek cepties 180-200 grādos 30 - 40 minūtes. Pirmās 15 minūtes cepeškrāsni nedrīkst vērt vaļā. Kad kūka gatava, tad dekorē ar jāņogām un pasniedz ar vaniļas saldējumu.
Ja kūku necep, to ir jāliek ledusskapī, lai sastingst, pēc 15 minūtēm liek virsū jāņogas un atstāj vēl ledusskapī nostāvēties vismaz uz 3 stundām.
|