Avokado bļodiņas
2 mīksti avokado
8 krabju nūjiņas
200 g krējums vai bezpiedevu baltais jogurts
citrons
Krabju nūjiņas un sagriež sīkos gabaliņos. Traukā samaisa krējumu ar krabju nūjiņām, klāt pielejot citrona sulu. Liek ledusskapī uz 30 min. Avokado nomazgā, pārgriež uz pusēm (ar visu mizu) un izņem kauliņu. Liek mērci avokado kauliņa vietā un ar karoti ēd kopā ar avokado mīkstumu.
Avokado salāti ar sieru Avokado
150 g siera
1 apelsīns
citronu sula
4 salātu lapas
sauja brūkleņu
sāls, malti pipari
3 ēd.k. olīveļļas
Avokado pārgriež uz pusēm, nomizo, izņem kauliņu, apslaka ar citronu sulu un sagriež šķēlītēs. Šķīvī uz salātu lapām izkārto avokado gabaliņus, apelsīnu daiviņas, lielos kubiņos sagrieztu sieru un ogas. Visu apbārsta ar sāli un pipariem, apslaka ar eļļu.
Avokado un garneļu salāti 3 avokado
3 vārītas olas
1 sarkanais sīpols
300g lobītas garneles
majonēze
sāls, pipari
Avokado pārgriež uz pusēm un izņem kauliņu. Nomizo un sagriež kubiņos. Sakapā olas un sīpolu. Liek visu salātu traukā un pievieno garneles. Pievieno sāli un maltus piparus pēc garšas. Sajauc visu ar majonēzi.
Avokado ar krabjiem 1 avokado
5 olas
250 g krabju nūjiņu
majonēze
sāls
Uzvāra olas. Sagriež gabaliņos avokado, sarīvē olas un krabjus. Visu sajauc kopā, pievieno majonēzi un sāli pēc vēlēšanās. Smērē uz maizītēm vai pasniedz mīklas groziņos. Visas sastāvdaļas var sasmalcināt virtuves kombainā.
Avokado salāti ar šampinjoniem
2 avokado
1 citrona sula
100 g šampinjonu – svaigu
300 g krabja nūjiņu
sīpols
1 mandarīns
pipari
majonēze
zaļumi
Sagriež plānās šķēlēs šampinjonus, sīpolu, mandarīnu, krabju nūjiņas, avokado. Visu izmaisa un pievieno piparus, citrona sulu, majonēzi, zaļumus.
Mēles un avokado salāti
1 kg gurķu
2 avokado
2 cūku mēles
majonēze
zaļumi
salātlapas
garšvielas
Mēles nomazgā un liek vārīties garšaugu buljonā.apm.30 min., tad atdzesē mēles buljonā, novelk ādu un sagriež šķēlēs. Avokado nomizo, sagriež plāksnītēs. Abas sastāvdaļas sajauc ar majonēzi. Gurķus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm, iztīra sēklas, izveidojot "laiviņu". Ierīvē ar sāli un apgriež uz leju, lai atsulojas. Pilda salātus gurķos.
Avokado un garneļu našķis 2 avokado
400 g siera
5 marinēti gurķi
1 svaigs gurķis
300 g lobītu garneļu
2 tomāti
1 ābols
2 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
majonēze
Visas sastāvdaļas sagriež kubiciņos, pievieno garneles, sasmalcinātu ķiploku, sāli, piparus un majonēzi. Visu samaisa, dekorē ar citrona šķēlītēm.
Siltie avokado salāti 80 g dažādu salātu lapu asorti
1 plāna šķēlīte Rokfora siera
1 ēd.k. olīveļļas
1 ēd.k. mandeļu skaidiņu
50 g bekona
avokado
1 ēd.k. sasmalcinātu zaļumu
Ar noskalotām salātu lapām izklāj šķīvi. Mandeles, sagrieztu bekonu, sieru un avokado apcep olīveļļā. Gatavo masu kārto šķīvī uz salātu lapiņām, rotā ar zaļumiem.
Avokado un makaronu salāti Avokado
1 ēd.k. konservētas kukurūzas
1/2 buntīte lociņu
200 g resnu makaronu
1 ēd.k. majonēzes
1 ēd.k. jogurta
1/2 sarkanā sīpola
sāls, pipari
Makaronus izvāra, aplej ar aukstu ūdeni, notecina. Sīpolu sīki sasmalcina. Avokado nomizo un sagriež kubveida gabaliņos. Avokado sajauc ar sīpoliem un kukurūzu, pievieno majonēzi un jogurtu, samaisa un pievieno labi notecinātus makaronus, lociņus, sāli, piparus un labi izmaisa. Liek ledusskapī uz 1/2 stundu.
Padoms Tā kā avokado bieži vien Latvijā nopērkami cieti, t.i., negatavi, viegls veids kā tos nogatavināt ir šāds: uz 1-2 dienām ieliek avokado brūnā papīra turzā (tā, lai gaisma netiek klāt) un tur istabas temperatūrā.
Avots: http://www.tvnet.lv/viriesiem/hobiji/305663-ko_pagatavot_no_avokado |