Ingredienti:
svaigas ribiņas garšvielas ķiploka daiviņas salds krējums jāņogu ievārījums milti Marinādei: citrona sula eļļa Terjaki marināde sinepes medus garšvielas
Gatavošana:
Marināde: nedaudz citrona sulas, nedaudz eļļas, terjaki marinādes, sinepes, nedaudz medus, kaudzi ar garšvielām un samaisa.
Ribiņas ierīvē ar garšvielām un saspiestu ķiploku. Ribiņas saliek plastmasas maisiņā, pārlej marinādi un liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
Uzkarsē cepeškrāsni, ribiņas ar visu marinādi liek cepamā traukā un uzliek vāku vai pārsedz ar foliju. Pēc aptuveni 20 - 25 minūtēm atsedz ribiņas, gandrīz visu šķidrumu nolej katliņā, cepeškrāsni ieslēdz uz grila režīmu un ļauj gaļai apbrūnēt.
Tikmēr no cepamā šķidruma izveido mērcīti: pieliek klāt mazlietiņ saldā krējuma, kādu tējkaroti jāņogu ievārījuma, ja vajag vēl kādu garšvielu un nedaudz iebiezina ar miltiem, bet ne daudz.
|