Ingredienti:250g milti 1 glāze piena (var būt skābpiena produkti vai jogurts) 2 olas 4-5 āboli sāls, cukurs pēc garšas cepamais pulveris, kanēlis taukvielas
Gatavošana:Ābolus
nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, apkaisa ar kanēli un 3-4
ēdamkarotēm cukura. Visu samaisa, un ķeras klāt mīlkas gatavošanai.
Olas
dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno
miltus un cepamo pulveri. Pa daļām pievieno pienu. Sakuļ viendabīgu
masu - tai jābūt pabiezai. Olu baltumiem pievieno sāli, lai labāk putojas, un sakuļ stingrās putās.
Mīklai pievieno ābolus - cukuram jau vajadzētu būt izkusušam. Pēc tam akurāti iecilā mīklā sakultos olu baltumus.
Sakarsētā pannā liek taukvielas, un cep no abām pusēm gaiši brūnas, gardas pankūciņas. :)
|