Mājas "Serenāde"
Ingredienti:
500 g žāvētas plūmes 500 g žāvētas aprikozes 400 g valrieksti 100 g medus 100 g cidoniju sīrups vai citronu sula
200 g tumšās šokolādes
Baltā šokolāde vai šokolādes skaidiņas dekorēšanai
Gatavošana:
Sasmalcina riekstus, mazos gabaliņos sagriež plūmes un aprikozes (var likt klāt arī rozīnes), visu saber vienā bļodā un pievieno medu un cidoniju sīrupu. Maisa, līdz izveidojas viendabīga masa, pēc tam izveido frikadelēm līdzīgas bumbiņas. Ūdens peldē izkausē šokolādi, bumbiņas izmērcē šokolādē un ļauj sacietēt.
Mājas "Gotiņas"
Ingredienti:
500 g piena vai saldā krējuma 500 g cukura 20 g vaniļas cukura 30 g sviesta Piedevas garšas variācijai - rieksti, rozīnes, žāvēti augļi, sezama vai saulespuķu sēkliņas, grauzdētas auzu pārslas.
Gatavošana:
Pienam (saldajam krējumam) pievieno cukuru, vaniļas cukuru un, nepārtraukti maisot, vāra, līdz masa sabiezē un kļūst gaiši brūna. Pēc vēlēšanās masai var pievienot riekstus, rozīnes, žāvētus augļus, sezama vai saulespuķu sēkliņas, grauzdētas auzu pārslas vai citas piedevas. Šķīvi vai citu lēzenu trauku ieziež ar sviestu un plānā kārtā lej masu. Atdzisušu masu sagriež gabaliņos un ar rokām veido vēlamo konfekšu formu. Var apkaisīt vai apviļāt smalcinātos riekstos.
Mājas "Trifeles"
Ingredienti: 130g tumšās šokolādes 30g sviesta 50g pūdercukura 40g kakao 40g saldā krējuma 1 olas dzeltenums kakao apvārtīšanai
Piedevas garšas variācijai - rums (50g), kafijas novilkums (50g), veseli vai smalcināti rieksti.
Gatavošana:
Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno sviestu un saldo krējumu, maisot pieber pūdercukuru un kakao. Vienmērīgi maisot, karsē aptuveni 3 minūtes. Noņem no plīts un masai piejauc olas dzeltenumu. Pēc vēlēšanās var pievienot rumu vai kafijas novilkumu. Patur ledusskapī, līdz masa nedaudz sacietē. Ar rokām veido frikadelēm līdzīgas bumbiņas (var iespiest viducī riekstu) un apvārta kakao. Novieto ledusskapī uz 24 h.
Mājas "Rafaello"
Ingredienti:
1 bundžiņa iebiezināta piena ar cukuru
600g kokosriekstu skaidiņu
mandeles pildījumam
Gatavošana:
Iebiezināto pienu sajauc ar kokosriekstu skaidiņām viendabīgā, stingrā masā. Patur ledusskapī, līdz masa nedaudz sacietē. Ar rokām veido frikadelēm līdzīgas bumbiņas, viducī var iespiest mandeli. Bumbiņas apvārta kokosriekstu skaidiņās un novieto ledusskapī uz 24 h.
Zemeņu trifeles "Degošās sirdis"
Ingredienti:
200 g baltās šokolādes
3 ēd.k. saldā krējuma
1,5 ēd.k. sviesta
3 ēd.k. zemeņu ievārījuma
Apvārtīšanai - 100 g tumšās šokolādes un 2 ēd.k. pūdercukura
Gatavošana:
Karstā ūdens peldē izkausē balto šokolādi, pievieno saldo krējumu un sviestu. Visu labi samaisa un pievieno zemeņu ievārījumu. Masu novieto ledusskapī uz 20 min, ļaujot tai nedaudz sacietēt. No masas veido apaļas, frikadelēm līdzīgas bumbiņas, iemērc karstā ūdens peldē izkausētā tumšajā šokolādē un apkaisa ar pūdercukuru.
Plūmju - valriekstu konfektes "Otra puse no sirds"
Ingredienti:
250g žāvētu plūmju
50g sasmalcinātu valriekstu
25g sasmalcinātu mandeļu
25g medus
250g tumšās šokolādes
rīvēta citrona miziņa
valriekstu pusītes dekorēšanai
Gatavošana:
Žāvētas plūmes izmērcē karstā ūdenī un sīki sagriež. Sajauc ar sasmalcinātiem valriekstiem, mandelēm, pievieno medu. No iegūtās masas ar rokām veido apaļas, frikadelēm līdzīgas bumbiņas, ko iemērc karsta ūdens peldē izkausētā šokolādē. Bumbiņas dekorē ar valriekstu pusītēm.
Avots: http://woman.delfi.lv/kitchen/valentine_day_recipes/ |