Ingredienti:
150 g jēra gaļas ( 20 % kaulu) 120 g kartupeļu 20 g kausētu tauku vai eļļa cepšanai 40 g burkāni 20 g kālis 20 g pētersīļu 40 g sīpolu 1 ĒK miltu 20 g tomātu pastas sāls
garšvielas
Gatavošana:
Ragū gatavo no krūtiņas, ribiņas vai kakla gaļas. Jēra gaļas krūtiņu sacērt gabaliņos (ar visu kaulu 25-35 g), mīkstumu sagriež gabaliņos. Ribiņām gaļu atdala no kauliem, skrimšļus sacērt un mīkstumu sagriež gabaliņos. Kakla gaļas gabalu pārcērt uz pusēm, un tad sadala gabaliņos, kas sastāv no vienas daļas gaļas un vienas daļas kauliņa. Sagriezto gaļu liek uz stipri sakarsētas pannas, un taukvielās ātri apcep, līdz veidojas brūna garoziņa. Pēc tam liek cepeškrāsnī, dziļā traukā, pārlej ar karstu buljonu vai ūdeni tā, lai gaļa būtu pilnībā nosegta, pievieno tomātu pastu, traukam uzliek vāku un sautē uz mazas uguns. Pēc 35-40 minūtēm no gaļas nolej buljonu un no tā pagatavo mērci. Lai pagatavotu mērci, miltus uz pannas apcep brūnus, pievieno buljonu, rūpīgi samaisa, un vāra 10-15 minūtes. Kartupeļus sagriež gabaliņos un apcep. Sīpolus, pētersīļus, kāli arī sagriež gabaliņos un katru atsevišķi apcep uz pannas. Gaļu pārlej ar mērci, pievieno kartupeļus, dārzeņus, melnos piparus, lauru lapu, sāli, garšvielas (pēc izvēles), visu uzmanīgi samaisa, traukam uzliek vāku un turpina sautēt līdz gaļa un dārzeņi gatavi, (~30 minūtes). Ragū var pievienot arī bulgāru piparus, papriku, tomātus, baklažānus. Pirms pasniegšanas ragū pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem.
|