Ingredienti:
1/2 kg cūkgaļas garšvielas pēc gaumes (ķiploki, piparu maisījums, žāvētas paprikas gabaliņi, kaltēti zaļumi, gaļas kopējā garšviela) 2 ēd.k. skāba krējuma 4 ēd.k. tomātu mērce ar dārzeņiem sāls 4 ēd.k. miltu
Gatavošana:
Pannā ielej eļļu un uzkarsē. Gaļu sagriež gabalos un liek uz sakarsētas pannas. Gaļu cep uz lielas uguns, ik pa laikam maisot. Cep līdz gaļa ir apcepusies brūngana. Gaļai pievieno garšvielas. Pielej ūdeni līdz gaļa nosegta, apmaisa. Pannai uzliek vāku un sautē līdz gaļa mīksta uz mazas uguns. Kad gaļa mīksta pievieno tomātu mērci, samaisa, uzkarsē. Miltus ieber krūzītē, pielej aukstu ūdeni un izmaisa Miltus pielej mērcei, samaisa, uzvāra. Ja mērce par šķidru iejauc vēl nedaudz miltus. Pieliek krējumu, izmaisa, atkal uzvāra. Pievieno sāli pēc garšas, izmaisa, uzkarsē un noņem no uguns. Pasniedz ar makaroniem, rīsiem, griķiem, kartupeļiem.
|