Ingredienti: GUACAMOLE mīksts avokado 3 gab. sarkanais čilī pipars 1/2 gab. svaigs koriandrs 20 g laims 2 gab. olīveļļa 5 ēdamkarotes sāls pipari pēc garšas SALSA sagriezti tomāti savā sulā 800 g ķiploki 3 daiviņas sarkanā paprika 1 gab. dzeltenā paprika 1 gab. sarkanie sīpoli 1 gab. svaigs koriandrs 20 g sāls, cukurs, pēc garšas malti kajēnas pipari 1/2 tējkarote taco garšviela 1 pac. PILDĪJUMIEM vistas fileja 3 gab. cūkgaļas fileja 700 g malts kardamons 1 ēdamkarote kajēnas pipari 1 ēdamkarote olīveļļa 2 ēdamkarotes sāls, cukurs pēc garšas marinēti jalapeno sagriezti pipari burciņā (1 gab.) soft tortillas( santa maria) 2 pac. taco garšviela 1 pac. svaigs tomāts 2 gab. čedara siers 300 g kukurūza saldā 1 mazā burciņa sarkanais sīpols 1 gab.
Gatavošana:
GUACAMOLE
Pārgriež avokado un samīca. Klāt pievieno sakapātu svaigu koriandru, laima sulu, sāli, piparus un nedaudz cukuru, olīveļļu un čilī piparu.
SALSA Katlā apcep sagrieztu papriku, pievieno tako garšvielu, apmaisa un pievieno tomātus savā sulā. Vāra līdz sabiezē, beigās pievieno sāli, čilī piparu, cukuru, kajēnas piparus un svaigu koriandru, kā arī smalki sagrieztus sarkanos sīpolus .
PILDĪJUMS Vistas un cūkgaļas filejas sagriež kubiņos. Marinē ar sāli, pipariem, nedaudz tako garšvielu, laima sulu un maltu kardamonu. Filejas apcep uz pannas līdz gatavs un nedaudz atdzesē. Tortiljas plāceni apcep uz sakarsētas pannas no abām pusēm. Tajā liek ēdamkaroti salsas mērci, gaļas pildījumu, sagrieztus tomātus, kukurūzu, rīvētu čedara sieru un saldo kukurūzu. Pārloka un cep cepeškrāsnī 250 grādos 5 minūtes. Pasniedzot sagriež 3 daļās.
Avots: http://www.rimi.lv/lat/klientiem/receptes/glabejkomanda_cepums/ |