Ingredienti:
600 g ķiršu
50 ml ķiršu degvīna
4 olas
60 g cukura
1 ēd. k. vaniļas cukura
125 g miltu
1/4 l piena
Sāls
2 ēd. k. sviesta
2 ēd. k. mandeļu plēksnīšu
2 ēd. k. pūdercukura
Gatavošana:
(laiks: ~1 h 45 min) Ķiršus noskalo, notecina un tiem izņem kauliņus. Ķiršus ieber bļodā, apslaka ar degvīnu, pārklāj ar foliju un ļauj 1 stundu ievilkties. Bļodā olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz maisījums ir gaišs un krēmīgs. Pievieno miltus, pienu un šķipsniņu sāls un sakuļ gaisīgā mīklā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C. Karstumizturīgu veidni ieziež ar sviestu. Ķiršus notecina bļodiņā un šķidrumu iemaisa mīklā. Ķiršus ieber veidnē un vienmērīgā kārtā pārlej pāri mīklu. Virsū uzkaisa mandeles un veidni uz 45 minūtēm ieliek krāsnī. Gatavo sacepumu izņem no veidnes, pārsijā ar pūdercukuru, mazliet padzesē, tomēr pasniedz vēl siltu.
Avots: http://woman.delfi.lv/books/news/francijas-virtuve-dienvidfrancijas-kirsu-sacepums-ar-mandelem.d?id=28177809 |